31 Mart 2016 Perşembe

iPhone SE Özellikleri Fiyatı ve Aksesuarları

Apple ın merakla ve heyecan ile beklene iPhone SE modelini 21 mart 2015 tarihinde tanıttı. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin yanındaki yerini alan 4 inç boyutları bulunan yeni iPhone beklenen bütün istekleri karşılayacak olan iPhone SE'nin tüm özelliklerini beraberce inceleyelim.

Bakalım Apple firması iPhone SE, hem ekonomik fiyatlı hem de küçük ekran iPhone sevenler için nasıl bir çözüm oluşturmuş,

 
 iPhone SE Tasarım
iPhone 5/5s e epey benzeyen bir  tasarıma sahip olan iPhone SE'nin bu iki cihazdan farkı ise 4 inç boyutlarında bir ekrana sahip olması ve işlemci yönünden çok daha güçlü olmasıdır. Tabii iPhone 6 ve iPhone 6S'teki ovalleştirilen ekran tasarıma da sahip olan cihaz oldukça etkiliyeci duruyor.

4 inçlik bir iPhone kadar küçük olmayan iPhone SE'de yine eski tasarımı anımsatan şekilde güç tuşu sağ taraf yerine üst tarafta konumlandırılmıştır. Ayrıca, ana ekranıda son modellerde olduğu gibi touch id özelliğini desteklemektedir.
Öte yandan metal bir gövdeye sahip olan cihaz, iPhone 6S'teki havacılıkta kullanılan 7000 serisi güçlü alüminyum alaşımına sahip. Esi tasarım boyurlarını yeni modellerin en iyi özellikleri ile birleştiren cihaz adete iPhone 4s severlere nostalji yaşatıyor. Renk seçenekleri noktasında uzay grisi, günüş, roze altın ve altın ile klasik yeni modellerde olduğugibi devam etmektedir.
iPhone SE Ekran
Telefonun en merak edilen yönlerinden biri olan ekranı ekranı, daha önce de belirttiğimiz gibi 4 inç boyutunda. LCDpanel kullanılacak telefonda 1136x640 piksel (kesin değil) bir çözünürlüğe sahip olan iPhone SE'de parlak ve canlı bir görüntü kalitesini  kullanıcılarının deneyimine sunuyor.
iPhone SE Donanım
A9 çipte tümleşik olarak bulunan M9 yardımcı hareket işlemcisi, adımlarınızı ve katettiğiniz mesafeyi ölçmek gibi çeşitli fitness takibi özellikleri için ivmeölçer, pusula ve jiroskop ile bağlantı kuruyor. Ayrıca, iPhone’unuzu elinize almanıza bile gerek kalmadan yalnızca “Hey Siri” diyerek Siri’yi etkinleştirmenizi kolaylaştırıyor.

1GB RAM, 16GB ve64GB depolama alanlarına sahip olan iPhone SE'de 128GB modeli bulunmuyor. NFC ile Apple Pay desteği de sunan iPhone SE,  WiFi için 802.11a/b/g/n/acstandardının kullanıyor. Ayrıca 4.5G desteği de sunan iPhone SE, 150Mbps'ye kadar olan Cat 4bandına sahip. 1.6420mAh ile oldukça iyi bir batarya performansı sunmayı vaad eden iPhone SE , özellikle iPhone 5S'ten çok daha iyi bir performans sunabiliyor olacak.
iPhone SE Kamera

Apple'ın iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile önemli geliştirmeler yaptığı kamerası iPhone SE'de aynı şekilde bulunuyor. 12MP arka 5MP de ön kameraya sahip olan iPhone SE, iPhone 6S tüm kamera özelliklerine sahip. Bu noktada büyük yenilikler yok diyebiliriz. 60fps'de Full HD, 240fps'de slow-mo destekli HD videolar çekebiliyor.

4K video kaydı, ekranın ön flaş olarak kullanılabilmesi, panaroma gibi tüm yenilikleri barındıran kamera, bir 4 inç telefon için oldukça iyi.

iPhone SE Fiyat
iPhone SE için 399 Dolar ABD  fiyatI belirlenmiş. 64GB versiyonu ise 499 Dolar fiyata sahip. 128GB versiyonu ise iPhone SE'de bulunmuyor. 24 Mart'ta satışa çıkacak olan cihazın Türkiye'de satışı 29 Mart'ta 1.999 TL ile yapılacak. 2.399TL ise 64GB modeli için belirlenmiş fiyatlardır.

iPhone SE Aksesuarları

Vrs Design tarafından iPhone Se için mükemmel tasarımdaki kılıf ve fonksiyonel aksesuara şuradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca iPhone SE nizin ekranını ekranı mükemmel şekilde koruyucak olan Buff ekran koruyuculara buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder